Welkom

Hallo ouders, leuk dat jullie op mijn website hebben geklikt. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat jullie opvang zoeken voor jullie zoon of dochter.

Ik besef dat dit niet een hele makkelijke taak is want er zijn heel veel mensen die zich aanbieden als oppas of als gastouder en ja hoe ga je daar dan een goede keuze uit maken. En dan nog iets hoe kan ik jullie ervan  overtuigen om je kind bij mij te brengen? Ik denk dat het in ieder geval goed is als ik eerst iets over mijzelf en mijn bedrijfje Gastouderopvang MyDreams ga vertellen lees hieronder verder...

Gastouderopvang

De voordelen

fles

Voordat ik verder ga met mijn verhaal wil ik jullie aanraden om ook een kijkje te nemen op mijn galerij, Ik vind dit namelijk zeer belangrijk omdat ik gemerkt heb dat foto’s vaak meer zeggen dan duizend woorden.

Gastouderopvang MyDreams bestaat alweer 5 jaar en liep vanaf de eerste dag gelijk goed, ik heb dus al heel wat kindjes mogen verwelkomen. Zoals jullie misschien al wel begrepen hadden is Gastouderopvang MyDreams een eenmanszaakje dat door mij Talitha van der Zijden gerund word. Ik ben 38 jaar en getrouwd met Johan samen hebben we 3 dochters. Ik zeg altijd een zaak runnen doe je niet alleen, maar met je hele gezin! Waarom? De oppaskinderen zijn wel de hele dag in je eigen huis aanwezig en dus draaien ze mee in het gezin, dat betekent dat je het samen gezellig moet maken.

Zolang ik mij kan herinneren pas ik al op kinderen. Ze zijn mijn lust en mijn leven. Kinderen zie ik als een kostbaar geschenk,  waar je heel zuinig op moet zijn, en waar je al je tijd, aandacht en liefde aan moet geven. Ik heb gemerkt dat de maatschappij helaas heel veel van ons als ouders verlangt, waardoor het voor veel ouders moeilijker is geworden om zelf hun eigen kinderen groot te brengen. Daardoor heb ik wel gemerkt dat ouders hun uiterste best willen doen om de beste opvang/oppas voor hun kind te vinden. Alleen is gebleken dat veel ouders nog niet echt op de hoogte zijn van een gastouder. Ze weten vaak niet goed wat het nu precies inhoud en wat de voordelen zijn van een gastouder.

Een gastouder heeft namelijk veel voordelen:

  • Een gastouder is bijv veel kleinschaliger  dan een kinderdagverblijf daardoor kan ik alle tijd, aandacht en vooral liefde aan je kind geven en zal een kind zich absoluut geen nummertje voelen.
  • Financieel gezien is een gastouder ook veel voordeliger dan een kinderdagverblijf, Zo betaal je bij een kinderdagverblijf hele dagen of een dagdeel, maar bij een gastouder betaal je alleen de opgegeven contracturen dus heel flexibel.
  • Als gastouder wil ik kinderen graag geborgenheid en veiligheid bieden die jullie ook graag voor je
  • kind(eren) zou willen hebben. Wat daar dan ook zeker niet bij mag ontbreken en ik heel erg belangrijk vind, is dat kinderen wel moeten weten waar zij aan toe zijn dus  duidelijkheid en consequent zijn staan bij mij op nummer 1.

 
Door mijn jarenlange ervaring heb ik gemerkt dat dit echt de beste methode is die je een kind kunt geven, of een kind nu druk is of juist heel rustig de drie R-en (RUST, REGELMAAT EN REINHEID) klinkt misschien erg ouderwets, maar is echt een super methode.

Zoals u ziet is het niet simpel om iets wat je passie is in een paar zinnen te moeten verwoorden. Heb ik u nieuwsgierig gemaakt? En wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op. Of maak vrijblijvend een afspraak zodat je met eigen ogen kan zien hoe het erbij een gastouder aan toe gaat. Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb gegeven en dat ik daarom binnenkort kennis met jullie kan maken.

Educatie

VVE - KiKi

fles

Sinds februari 2014 mag ik mij een erkend  VVE Gastouder noemen. Maar wat betekent dat en wat houd het in.

VVE-KIKI staat voor Vroege Voorschoolse Educatie. Ik ga samen met Kiki de beer op zoek naar de sterke en minder sterke punten van je kind en zal daar dan je kind bij helpen om die nog beter te ontwikkelen of juist in goede banen te leiden, Zo kan ik op een speelse manier u kind voorbereiden op de kleuterschool. Zo werkt VVE-KIKI elke maand met thema’s de hele maand staat dan in het teken van dit thema: er worden b.v. liedjes gezongen,  voorgelezen en natuurlijk ook veel geknutseld. Maar het kan ook wel eens voorkomen dat een thema niet past in de opvang dan wordt er gewoon zelf iets bedacht.

Door deze methode te gebruiken en dat doe ik samen met KIKI de beer stimuleer ik de kinderen op emotioneel vlak, ook worden tegelijkertijd hun taal en rekenprikkels op speelse wijze gestimuleerd. Door deze methodes te gebruiken kan ik er achterkomen of je kind achter loopt of dat het kind misschien extra hulp zou moeten krijgen bij bepaalde onderdelen zoals (taal/spraak ontwikkeling, op emotioneel vlak of misschien wel op lichamelijk vlak)

Op deze wijze kun je er dus voor zorgen dat een kind geholpen kan worden om niet met een achterstand te moeten beginnen op school. Gelukkig is het wel een hele vrijblijvende en open stimulering voor je kind maar zeer zeker niet onbelangrijk het kan je kind nu al op weg helpen, en er is al een basis gelegd voor later. VVE-KIKI is niet het moet vandaag gedaan allemaal gedaan zijn of het moet af, Nee doen we er eens een dag niets aan dan is er ook helemaal niks aan de hand. VVE-KIKI is en word op een vrijblijvende en speelse manier gegeven want "later" moeten onze kinderen al genoeg.

Ben je als ouders nieuwsgierig geworden naar de "VVE-KIKI" methode of heb je vragen? Neem dan gerust en uiteraard geheel vrijblijvend contact met mij op! Ik vertel en laat je graag meer zien over deze methode.